در محله ی بیدآباد مجموعه بناهایی مرکب از مسجد، حمام، بازار، سرای و چهارسو به نام علیقلی آقا وجوددارد. علیقلی آقا و خسروآقا دو برادر بودند که هر دو از خُجه (خواجه)های حرم شاه سلیمان صفوی و شاه سلطان حسین محسوب میشدند. علیقلی آقا در دوره ی پادشاهی سلطان حسین، آثار خیری از خود به یادگار گذاشت مانند چهارسوق علیقلی آقا، سرای علیقلی آقا، حمام و مسجد.
بنای حمام علیقلی آقا سال 1112 ه.ق و اتمام مسجد سال 1122 ه.ق بوده است. مساحت مسجد علیقلی آقا، نزدیک به هزار و دویست ذرع است و نهر باباحسن که شعبه ای از مادی فدن است، از میان مسجد و حمام میگذرد(جابری انصاری، 1378: 130). در تاریخ بنای مسجد علیقلی آقا، شعری داخل مقرنسهای سردر، به خط نستعلیق به قلم محمد صالح اصفهانی نوشته شده است:
در زمان دولت سلطان حسین آنکه ظل حضرت ایزد بود |
|
شد بنا این مسجد و تاریخ گشت «رحمت حق وقف این مسجد بود» |
که ماده تاریخ مصراع آخر، سال 1122 میشود.
علیقلی آقا، بازارچه، چهارسو و حمام را وقف مسجد کرده بود. حمام از سطح زمین به قدر یک زینه بلندتر بود و آن را در کمال خوش وضعی از جامه خانه و گرمخانه و سایر لوازم ساخته بودند. حمام کوچک دیگر هم جنب آن بنا کرده بودند که هر وقت حمام بزرگ، مردانه بود، این حمام خاص زنان بود و بالعکس(رک: الاصفهانی، 1368: 79).
«حمام حاجی محمدرحیم در قزوین، بعینه از روی نقشه ی حمام علیقلی آقا ساخته شده. فرقی که آن با این دارد سنگهای آن(حمام حاجی محمدرحیم) مرمر است و از این، سیاه ولی جنس سیاه این، چندان نامرغوبتر از سفید آن نیست و زیاد تعریف دارد. کاشی هم که اینجا کار شده، در آنجا به این خوبی نیست. سایر ملزوماتش نیز از آب چاه تازه ی هر روزه مانند اشک چشم و اسباب لنگ و غیره و رسومات و تنظیماتی که اصفهان دارد، معلوم است در ولایات دیگر نخواهد بود»(تحویلدار، 1342: 20).
منبع: رصدخانه فرهنگي اجتماعي اصفهان. (1395). شناسنامه فرهنگي اجتماعي محلات شهر اصفهان، فاز اول. اصفهان: انتشارات سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان.